IMCC Rwanda

Sundhedsfremme i Rwanda

IMCC Rwanda er et samarbejde mellem rwandiske medicinstuderende og danske studerende. Sammen arbejder vi for at fremme folkesundheden i Rwanda og styrke vores partnerorganisation MEDSAR (Medical Students Association of Rwanda).

Vi arbejder ud fra idéen om hjælp til selvhjælp. Vi leverer ikke service til vores medlemmer i Danmark eller partnerorganisation i Rwanda, men kapacitetsopbygger ved at uddelegere ansvar og opgaver.

Vi respekterer kulturforskelle og søger hele tiden at forbedre vores samarbejde ved at revidere vores måde at håndtere udfordringer på. Dernæst hjælper vi hinanden på tværs af kontinenter med at overholde deadlines i forhold til projektets aktiviteter og økonomiske rapporter.

 

Vores projekt

Vores nuværende partnerskabsprojekt med MEDSAR skal oplyse rwandiske unge og voksne i Rwandas to store byer Kigali og Huye om non-communicable diseases (NCDs) såsom diabetes, hjertekarsygdomme og KOL. Projektets hovedfokus er at informere om livsstilssygdomme, som kan forebygges ved for eksempel ikke at ryge, moderat alkoholforbrug, spise sundt og dyrke motion.

Dernæst handler vores arbejde om at styrke vores partnerorganisation, hvor vi har et særligt fokus på kvindelige MEDSAR medlemmer ved særligt skræddersyet kvindeaftener og workshops. Sluttelig ønsker vi at få offentlige institutioner i Rwanda, såsom folkeskoler og universiteterne, til også at sætte fokus på livsstilssygdomme ved blandt andet at få dem til at organisere månedlige sportsdage for eleverne. Projektet løber over en toårig periode fra August 2017 til August 2019.

Vores samarbejde med MEDSAR går helt tilbage til 2004, hvor vi havde vores allerførste projekt sammen om projektstyring og HIV/AIDS. Sammen har vi blandt andet også haft projekter om prævention, seksuel og reproduktiv sundhed, organisatorisk- og kapacitetsopbyggende projekter af MEDSAR.

IMCC Rwanda er baseret i København og har lige nu medlemmer fra Panum, CSS og CBS. Vi byder alle personer velkommen i gruppen uanset baggrund, og om du er studerende eller ej

 

Vil du være med?

Hvis du synes vores projekt lyder spændende, så send os endelig en mail til vores aktivitetsleder Amalie Dyhrberg Boje på rwanda@imcc.dk.


Du kan også følge vores arbejde på Facebook eller Instagram eller følge vores partnerorganisation MEDSAR på deres hjemmeside eller twitter.

LOGO som pic