Kom med på Dissektionsturen

Hvem kan komme med på turen?

Du kan komme med på turen, hvis du er medicinstuderende på Århus, Odense, Aalborg eller Københavns Universitet eller læser medicin med industriel specialisering på Aalborg Universitet. Studerende fra alle semestre kan deltage, men typisk er deltagerne studerende på første del af studiet. Der er samlet plads til omkring studerende. Pladserne fordeles rimeligt mellem universiteterne.

 

Formål med turen

  • At give deltagerne mulighed for to ugers intensiv dissektion i gode rammer.
  • At give mulighed for fordybelse i bevægeapparatets anatomi under vejledning af kompetente undervisere.
  • Networking med andre studerende med samme interesse gennem det sociale.

 

Dissektion

I forbindelse med dissektionen vælger man ved kursets start den ekstremitet, man ønsker at dissekere. Dissektionen foregår på hverdage, hvor der dagligt er fire timers dissektion fra 8.00 til 12.00.

Kurset har ca. 10 dissektionsdage. Den enkelte kursusdeltager er tilknyttet en mindre gruppe studerende, som igen er tilknyttet en professor.

Dissektionen foregår i gode lokaler under meget gode forhold, og da de tjekkiske arbejdsmiljøregler ikke er så strenge som de danske, bliver der også mulighed for at dissekere de indre organer.

 

Undervisning

Undervisningen varetages af tre professorer, der alle er yderst kompetente. Den foregår på tysk eller engelsk alt efter din gruppes ønske. I Tjekkiet anvendes nomina anatomica. Den teoretiske del af undervisningen består blandt andet af anatomiske demonstrationer. Disse ligger typisk fra kl. 13.00 og afholdes ca. to gange ugentligt.

Det kan anbefales at tage et par lærebøger med hjemmefra til opslag og lignende. Til dissektionskurset er der ikke forudbestemt noget bestemt pensum, som skal nås. Det giver dig mulighed for at lave en mere indgående dissektion af et enkelt område, hvor finere og skrøbeligere strukturer kan blotlægges. Det er en behagelig arbejdsform, som bidrager til at du får en større forståelse af anatomien.

 

Udflugter & fritid

Dissektionsturens sociale program består af udflugter i weekenderne og andre aktiviteter. De seneste år har vi blandt andet besøgt Wien og Prag. Der er tradition for, at de deltagende bruger en stor del af tiden sammen på turen. Ligesom deltagerne frit kan vælge, om de ønsker at deltage i dissektion og forelæsninger, er det også valgfrit, om man ønsker at tage med på de arrangerede ture. Herudover vil der være mulighed for at deltage i hverdagsarrangementer og udforske Brno efter eget ønske.

 

Hvad koster det?

Prisen for turen er samlet 6500 kr. hvilket er inklusivt et administrationsgebyr og depositum på 750 kr. De resterende 5750 kr. indbetales to måneder før afrejse, betingelserne findes på tilmeldingsblanketten.

I prisen indgår transport Danmark-Tjekkiet t/r, transport i Tjekkiet, bus/sporvognskort i Brno, lærerlønninger, fakultetsgebyr, logi i Brno og sociale udflugter i weekenderne.

Angående hjemrejse, så inkluderer prisen turen fra Brno til Prag den 22. juli. Resten af hjemrejsen står deltageren selv for, så man kan bestemme, om man vil blive i Prag, rejse hjem, eller noget helt andet. Vi arrangerer dog gerne hjemrejsen for de, der ønsker at tage til Danmark den 22. juli.

Rejseforsikring er ikke inkluderet, så du skal være opmærksom på om du er dækket af din egen forsikring.

 

Hvordan foregår tilmeldingen?

Tilmeldingen sker på IMCC’s hjemmeside. Man skal være medlem af IMCC for at deltage i turen. Dette koster et symbolsk beløb per år. Når man er logget ind på sin medlemsprofil kan man under “Events” se en række begivenheder, man kan melde sig til. Vi åbner for tilmeldingen til dissektionsturen den 1. marts. Der er fire forskellige tilmeldinger, en per universitet. Dette er for at sikre en rimelig fordeling af pladserne. Når pladserne er fyldt op kan man fortsat tilmelde sig og således blive skrevet på ventelisten.

Tilmeldingsfrist: Tilmeldingen ÅBNER i slutningen af marts, og turen afholdes i år fra den 14. juli til den 28. juli, så man kan nå hjem til Roskildefestivalen.

Betalingsfrist: Hvis man kommer med på turen, skal restbeløbet (dvs. den fulde pris minus depositummet på 750kr) betales senest 1. maj.

Spørgsmål til tilmeldingen kan stilles på facebookgruppen: Dissektionsturen 2018.